Dva nova programa elektroinstalater (električar) i vodoinstalater

vodoinstalater

Obavještavamo vas da je Ustanova za obrazovanje odraslih „Nova zanimanja“ Sarajevo akreditovala dva nova programa obrazovanja odraslih i to: Elektroinastalater i “ Plinski i vodoinstalater ”. Upis u programe obrazovanja je u toku.

Formalno obrazovanje odraslih za zanimanje “Elektroinastalater (Električar)”

Ovaj obrazovni program učenicima omogućuje stjecanje praktičnih i teorijskih znanja i vještina koje će omogućiti učeniku da nakon završenog obrazovanja uz minimalno vrijeme uvođenja u rad, samostalno obavlja poslove i radne zadaće u zanimanju Elektroinastalater.

Elektroinstalateri ugrađuju električne instalacije i postavljaju uređaje električne rasvjete. Oni održavaju i postavljene uređaje te otklanjanju moguće kvarove. Rade i na obilježavanju instalacija, postavljanju cijevi i vodova, ugradnji razvodnih ormara, priključnih elemenata, električnih uređaja i elektroopreme..

elektroinastalater, električar

Formalno obrazovanje odraslih za zanimanje “Plinski i vodoinstalater”

Plinski i vodoinstalater je zanimanje koje je kombinacija dva zanimanja. I smatra se univerzalnim i za plinske i za vodovodne instalacije.

Polaznici će biti osposobljeni za montažu i siguran dotok vode i plina od glavnoga voda do trošila u stanovima, radionicama, tvornicama, izrada, montiranje i popravak elemenata za protok vode i plina je posao plinskih i vodoinstalatera. Vodoinstalateri montiraju i higijensko-sanitarne uređaje: kade, umivaonike, školjke, izljev, vrše postavljanje kućnih instalacija i dr. Plinski instalateri postavljaju plinske šporete, grijalice, bojlere i sl.