JAVNI POZIV – Za upis u akreditovane programe formalnog i neformalnog obrazovanja odraslih za zanimanja: Kuhar, Konobar, Poslastičar i Operater na CNC mašinama

O PROGRAMU

Upis u Programe formalnog i neformalnog obrazovanja odraslih za navedena zanimanja Ustanova za obrazovanje odraslih “Nova Zanimanja” provodi u sklopu projekta “Gledaj svoja posla” koji se realizuje u okviru programa “Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje- Faza II (LEP II)” koji finansira Evropska unija, a realizuje Međunarodna organizacija rada (MOR) u BIH.

KO SE MOŽE PRIJAVITI?

Na Javni poziv mogu se prijaviti nezaposlena lica sa područja Kantona Sarajevo koja ispunjavaju sledeće preduslove:

  • SSS sprema,
  • državljanstvo BiH,
  • kandidat/kinja stariji od 18 godina.

Kriterijumi za odabir kandidata:

  • da je kandidat na evidenciji nezaposlenih osoba kod JU Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo,
  • da spada u kategoriju nezaposlenih mladih do 35 godina i/ili nezaposlenih žena.


KAKO SE PRIJAVITI?

Zainteresovana lica mogu se prijaviti u periodu od 01.09. do 09.09.2022. godine popunjavanjem prijavnog obrasca (u prilogu), uz koji je potrebno dostaviti Uvjerenje o nezaposlenosti izdato od JU Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo.

Prijave se mogu predati lično ili poštom na sledeću adresu:

Ustanova za obrazovanje odraslih “Nova zanimanja”, ulica Hamdije Kreševljakovića 18/III, ili elektronski na mail  adresu: novazanimanja@gmail.com.

Za dodatne informacije pozovite:

033/550-755,
033/550-756,
060/31 54 395,
061/838-855,

ili posjetite našu stranicu www.novazanimanja.

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Centar i Novo Sarajevo je jedno od 20 uspostavljenih u zemlji u okviru projekta “Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II” (LEP II), kojeg Evropska unija finansira s 4 miliona eura, a provodi Međunarodna organizacija rada (ILO). Ovaj projekat ima za cilj da doprinese poboljšanju prilika zapošljavanja u lokalnim zajednicama dajući podršku razvoju lokalnih partnerstava za zapošljavanje kao partnerski uspostavljenih mehanizama za tržište rada koji osiguravaju pristup formalnom zapošljavanju na lokalnom nivou. Za više informacija o projektu LEP II, posjetite www.partnerstvo.ba i kanale društvenih mreža (Instagram, Facebook, Twitter i YouTube).